Sista året

NU kommer det hända grejer här!!! Hoppas jag.
 
Jag har bestämt mig för att ta upp bloggandet ordentligt nu mitt sista år på sjuksköterskeprogrammet. Om 9(!!!!) månader är jag klar sjuksyrra, det känns döläskigt och jättekul på samma gång. 2 år har gått så ofantligt fort men jag har lärt mig massor. Många tuffa kurser är avklarade, svettiga redovisningar gjorda och vidriga tentor skrivna. 
 
Mitt bloggande har varit något som har kommit och gått under nästan 10 år. Ibland har det blivit mer, ibland mindre. Jag skriver inte för någon annan än mig själv eller för familj och vänner (men självklart helt okända personer) som vill läsa. Mycket häst, skola och fritidsintressen kommer dyka upp här, så välkommen eller stick!
 
Så var ska jag börja? För att göra det lite kul så tänkte jag presentera mig själv.
Jag heter Amanda, är 24 år och född och uppvuxen i en förort norr om Stockholm. Jag har två syskon, en storasyster och en lillebror. Mina föräldrar är löjligt kära efter typ 247 år som gifta. Min sambo blev igår min särbo då han har flyttat till Karlstad för att utbilda sig till förpackningstekniker/förpackningsdesigner. 
Jag har ett förflutet i försvaret. Gjorde lumpen 2010/2011 och arbetade sedan kvar i försvaret ytterligare 1½ år. Det var där jag öppnade ögonen för akutsjukvården. Vi övade en hel del sjukvåd vid skott- och splitterskada samt agerande som först på plats vid en trafikolycka. Jag tyckte det var så himla intressant och ville fortsätta inom detta, sökte till sjuksköterskelinjen och hamnade i Skövde. Nu har jag bott i Skövde i 2 år och trivs bra. Jag har fått så fina vänner och kommit in i staden och olika föreningar, bland annat Skövde Ryttarföreing.
 
I sommar har jag jobbat på IVA (Intensivvårdsavdelning) här på Skaraborgs Sjukhus i Skövde. Det har varit lärorikt och roligt. Som undersköterska på IVA får man ta stort ansvar och utvecklas i vårdarbetet. Många patienter är väldigt sjuka som sjuksköterskestudent kan man koppla det teoretiska man läst sig till praktiken. Oerhört nyttigt. 
 
Eftersom jag inte bloggat sen Juni så tänkte jag kasta in lite bilder från sommaren: